Projekter i Latinamerika
Herunder finder du beskrivelser af projekter jeg kender til. Alternativt kan du finde "free and low-cost" projekter i Latinamerika på denne side: http://www.volunteersouthamerica.net/
Guatemala
Camino Seguro
Camino Seguro
Projektet Camino Seguro har siden 1999 hjulpet lossepladsens børn i Guatemala City med, at få en bedre fremtid. Camino Seguro er en non-profit organisation der giver børn i området omkring lossepladsen en mulighed for, at tage en uddannelse og derigennem muligheden for at få et job og bryde med lossepladsens fattigdom.
Som frivillig forventes det, at du kan binde dig til at arbejde mindst 5 uger på projektet og man skal være fyldt 18. Der er intet sprogkrav, men det er en fordel at kunne lidt spansk. Alle frivillige skal desuden betale en opstartsdonation på $50 til projektet, når de begynder som frivillige. Dette beløb dækker tre Safe Passage T-shirts, tour på projektet, ansøgningsproces og andre frivilligrelaterede omkostninger. Et eventuelt overskud fra disse opstartsdonationer går direkte til projektet.
Der er mange forskellige arbejdsopgaver, som du kan varetage, alt efter hvad dine kvalifikationer er. De fleste frivillige arbejder i klasseværelserne i tæt samarbejde med klasselæreren, hvor de hjælper med undervisning og lektiehjælp. Der er et godt samarbejde mellem projektets lærere, fastansatte og de frivillige, hvor alle har mulighed for at bidrage med ideer, lege og undervisningsmetoder, og hvor man i fællesskab planlægger undervisningsforløbet for de forskellige klassetrin. Frivillige med interesse i sang, tegning, formning, dans etc. har mulighed for at gennemføre deres egne små ”mini-projekter” med en gruppe af børnene.
Som frivillig skal man selv stå for kost og logi. De fleste frivillige vælger at bo hos en lokal værtsfamilie.

Hjemmeside: http://densikrevej.dk/
http://www.safepassage.org/take-action

Erfaring med projektet:
Har du erfaring med dette projekt? Så skriv en mail til volontoer@hotmail.com med en kort beskrivelse af dit ophold.


Guatemala og Nicaragua
Quetzaltrekkers
Quetzaltrekkers er et projekt med to afdelinger i henholdsvis Quetzaltenango, Guatemala og Leon, Nicaragua. Du skal binde dig for minimum 3 måneder, have erfaring med hiking, have et førstehjælpscertifikat og tale spansk (Guatemala) eller have mod på at lære det (Nicaragua). Som frivillig er du guide på vandreture, for hovedsageligt turister, i bjergområder og på vulkaner. Begge steder går overskuddet til lokale projekter for udsatte børn. Det er også muligt at blive volontør på disse projekter. Der er mulighed for at bo i et hus for frivillige mod betaling.

Hjemmeside:
http://www.quetzaltrekkers.com/index.html

Erfaring med projektet:
Jeg har ikke arbejdet på projektet, men jeg har været på en hike med dem i Nicaragua. Det virker som et godt og velorganiseret projekt. Hvis du har yderligere erfaring med projektet er du meget velkommen til at skrive en mail til volontoer@hotmail.com.


Nicaragua
La Esperanza - Granada
"La Esperanza - Granada" er et projekt i Nicaragua der fokuserer på undervisning af børn. Det er gratis at være volontør, men man skal kunne tale og forstå spansk på et vist niveau. Desuden skal man binde sig for minimum 8 uger. Begge dele er dog til forhandling. Projektet holder til i den koloniale by, Granada. De frivillige, der kommer fra hele verden, arbejder på skoler i fattige områder lidt uden for byen. Her støtter de læreren i den klasse de er tilknyttet og giver særlig hjælp til de elever der har det ekstra svært. Om eftermiddagen gives lektiehjælp hjemme hos børnene. Herudover har projektet et engelsk-team bestående af frivillige. Teamet er et "rejsehold" der står for engelskundervisningen på skolerne. Det er muligt for volontører at bo i et af organisationens volontør-huse mod et mindre beløb. I disse huse er der mulighed for at lave mad selv.
 
 
 
Erfaring med projektet:
I 2010 var jeg, Monica, frivillig på projektet La Esperanza - Granada i 8 uger. Det var en rigtig god oplevelse og det var spændende at se hvordan undervisning i Nicaragua fungerer. Mange af børnene havde problemer med basale ting som alfabetet og simple regnestykker, og det var udfordrende at skulle hjælpe disse børn. Jeg fik hurtigt et tæt forhold til de børn jeg underviste og det var dejligt at se at de gjorde fremskridt. Under mit ophold boede jeg i et af volontør-husene. Det vil jeg helt klart anbefale andre også at gøre for det er den god måde at lære de andre frivillige at kende på. Alle var rigtigt søde og jeg fik hurtigt venner fra hele verden. Aftnerne gik med hygge og i weekenderne festede vi eller udforskede Nicaragua. Jeg håber at mange andre vil få lige så god en oplevelse i Granada som jeg havde!
Kommer du til Nicaragua kan jeg anbefale et ophold på sprogskolen Futuro Mejor.
Har du yderligere spørgsmål om min rejse? Så er du velkommen til at sende dem til: volontoer@hotmail.com
Peru
Frivilligt arbejde gratis volontør
Hogar San Francisco De Asis
Hogar San Francisco De Asis er et hjem i Chaclacayo, Peru, for børn med fysisk og mentalt handikap. For at volontere skal man kunne en smule spansk samt binde sig for minimum 2 uger. Hjemmet er drevet og eget af Dr. Anthony Lazarra, som oprindeligt er fra Tampa, Florida, USA. Som volontør hjælper man personalet med at tage sig af børnene. Man leger, giver lektiehjælp, tager på tur, følger i skole osv. Organisationens formål er at skabe et trygt og roligt hjem, samt give børnene de kompetencer det kræves for at de kan fungere i samfundet. Der er plads til 8 frivillige ad gangen og der er mulighed for at bo på hjemmet.

Hjemmeside: http://www.villalapazfoundation.org/information-for-volunteers/

Erfaring med projektet:
Line har været frivillig på Hogar San Francisco De Asis og har lavet en hjemmeside om projektet: http://kidsinperu.blogspot.com/
Hun skriver bla. følgende om sit ophold: "De sidste 5 uger af min rejse tilbragte jeg i Chaclacayo, Peru. Jeg var frivillig på et hjem for mentalt og fysisk handikappede børn. (...) Personligt var jeg meget glad for at være der, og brænder enormt meget for de børn. De har gjort et kæmpe indtryk på mig. Jeg var og er stadig meget imponeret over den optimisme og positivitet, der driver børnene hver dag. Har efterhånden været tilbage i Danmark længe, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på de kære unger! Jeg savner dem rigtig rigtig meget. Jeg ønsker inderligt at vende tilbage en dag!"
 
Projekter i Afrika og Asien
Herunder finder du beskrivelser af projekter jeg kender til. Alternativt kan du finde "free and low-cost" projekter i Afrika på denne side: http://www.volunteer-work-africa.com/projects
Tanzania
Usa River Children Centre
Usa River Children Center er et børnehjem i Usa River, en by i det nordlige Tanzania. For at blive frivillig skal man være god til engelsk, have taget førstehjælpskursus og være minimum 20 år. Desuden skal man helst være på børnehjemmet i minimum fire måneder. Det er gratis at være frivillig, men inden opholdet skal man melde sig ind i foreningen Tanzibarn er er en støtteforening for Usa River. Kontingentet er 200 kr. om året. Som frivillig har man sammen med de lokale ansatte ansvaret for børnenes opdragelse og trivsel i det daglige. Det indebærer en bred vifte af forskellige opgaver, lige fra højtlæsning til sårrensning; fra konfliktløsning til fodboldkampe; og fra lægebesøg til skolemøder. Som volontør er man en slags ’dele-forælder’ for centrets mange børn med dertilhørende opgaver og ansvar, sorger og glæder. Der er ca. 4 danske volontører på børnehjemmet ad gangen. De bor i et volontørhus.

Hjemmeside: http://tanzibarn.dk/Bliv-volontor.html

Erfaring med projektet:
Har du erfaring med projektet? Så skriv gerne en mail til mig på volontoer@hotmail.com med beskrivelse af dit ophold.

Malawi
frivillig malawi gratis
Phunzira
Phunzira er en organisation der arbejder for bæredygtig udvikling i det nordlige Malawi. Deres nuværende projekt går ud på at etablere et uddannelsescenter i Ruarwe, en lille fiskerlandsby. Til forskel fra almene skoler skal fokus være på gruppearbejde. Centret er gratis for alle og målet er at lokalsamfundet inden for få år skal overtage driften.
Konstruktionen af selve centret er overstået, men organisationen søger frivillige til at bygge en volontørbolig, samt tilbygninger til lokale skoler. Herudover er der behov for undervisere til matematik, naturvidenskab og engelsk, samt praktiske fag som fiskeri, landbrug og seksualvejledning. Undervisere skal have erfaring indenfor det pågældende emne og skal binde sig for minimum tre måneder. Alle er velkomne til at volontere til ungdomscentret, hvilket ikke kræver særlige kvalifikationer. Her skal man binde sig for minimum tre uger.

Det er gratis at volontere for organisationen og man kan bo gratis på Zulunkhuni River Lodge i de hytter og værelser der ikke benyttes af betalende gæster. Fra udgangen af 2011 kan man bo gratis i en volontørbolig. Alternativt kan organisationen hjælpe med at finde huse til udlejning.
Det skal bemærkes at Ruarwe ligger meget isoleret og at der ikke er elektricitet i området.

Hjemmeside: http://www.phunzira.co.uk/?p=contact

Erfaring med projektet:
En veninde regner med at besøge projektet i sommeren 2012 og herefter vil hun skrive lidt om sin erfaring. Hvis du har erfaring med projektet er du meget velkommen til at skrive en mail til volontoer@hotmail.com med en kort beskrivelse af dit ophold.

http://volontoer.mono.net - volontoer@hotmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net